Onhan tätä näkyvissä apulassa ja monessa muussa paikassa, mutta hyvä, että pääsee otsikoihin asti. Toivon hartaasti, että kaikki tänne eksyvät ottavat oman lemmikkinsä ystäväksi ja perheenjäseneksi JA ei pentutehtailta. Niin varmasti onkin. Mitähän ihmettä yksityinen ihminen osaisi näiden asioiden eteen tehdä? Paitsi tietenkin olla ottamatta pentua epämääräisestä paikasta.

Hämärä lemmikkibisnes kasvaa Suomessa

05.08.2006 04:48

Viranomaiset arvioivat, että vuosittain omistajaa vaihtaa jopa tuhat pentutehtailun tuloksena syntynyttä koiranpentua.

Huonoissa olosuhteissa kasvaneita lemmikkieläimiä myydään Suomessa entistä enemmän. Kissan- ja koiranpentuja tuodaan laittomasti maahan, ja niitä kasvatetaan massatuotantona myös kotimaassa.

Viranomaiset arvioivat, että vuosittain omistajaa vaihtaa jopa tuhat pentutehtailun tuloksena syntynyttä koiranpentua. Pentutehtailulla tarkoitetaan pentujen huomattavan runsasta teettämistä myyntitarkoituksiin. Ilmiötä ruokkii etenkin pienikokoisten koirien suuri kysyntä.

Eläinsuojeluviranomaisilla on jatkuvassa seurannassa useita paikkoja, joissa eläinsuojelulain eläinten pidolle asettamat vähimmäisvaatimukset täyttyvät alarajoja hipoen. Kohteissa asuu kymmenittäin kissoja, koiria ja kaneja.

(MTV3-STT)